עוגות לחורף

תאריך פרסום: 1/9/2017

החורף מביא איתו את מזג האוויר הקריר ואיתו מגיעים גם התחושה של עוגה המתאימה לעונה הקרירה. מזג האוויר הקר עושה לנו חשק למאכלים מתוקים הממריצים את מחזור הדם וגורמים לחום הגוף לעלות מעט. אז איזו עוגה הכי מתאימה לחורף? התשובות שלפניכם:

החורף הגיע – בא לכם לתבול איזו בסקוויט בכוס התה? מתחשק לכם איזו עוגה חמימה? המזג האוויר הקריר עושה לכם חשק למתוק? כל מה שצריך לעשות הוא לקום מהספה, להוריד את השמיכה ולהתחיל להכין את העוגה המושלמת!

החורף מאופיין בפירות ההדר מלאי המיץ - ערימת תפוזים, סל אשכוליות, קופסת אפרסמונים, ריח הקלמנטינות ועוד. החורף מאופיין בריחות שהגשם מעלה לאוויר החל מריח האדמה הרטובה ועד לריח הקליפה של פרי ההדר המקולפת לתוך הצלחת שלנו בשעות הערב או הבוקר.

עוגות מומלצות לחורף

החורף הקריר גורם לכולנו לחפש את החום. במקום להתכסות בשמיכה עבה ולהתעטף בשכבות על גבי שכבות ניתן להתחמם בעזר אוכל ועוגות בפרט. העוגות שיכולות להעלות את טמפרטורת הגוף שלכם הן אותן עוגות עם חומרים מחממים כגון עוגת גזר, עוגת תפוזים וכמובן עוגת שוקולד המתאימה לכל עונות השנה.

חשוב לזכור כי זה שהעוגה שאתם אוכלים חמה אין זה אומר שהיא אכן עוזרת לחום הגוף שלכם לעלות. על מנת להעלות את חום הגוף ולהתחמם בחורף בעזרת אוכל נדרש להוסיף מאכלים כתומים. המאכלים הכתומים הם מקור מעולה לקרוטנואידים ולמגוון רחב של רכיבים תזונתיים. קבוצת הכתומים מצטיינת גם בשיעור הויטמין C, האשלגן, החומצה הפולית והסיבים שבהם.

עשינו לכם חשק? רוצים להפתיע בעוגה מושלמת לחורף? יאללה לעבודה!

מתכון עוגת גזר – מושלם לחורף!

חומרים:

3 גזרים גדולים ועבים, ללא קליפה.
2 ביצים בגודל L.
כוס 1 של סוכר חום.
180 גרם קמח (1/3 1 כוסות).
כוס וחצי של אגוזי מלך.
3/4 כוס של שמן.
1/2 כפית של אבקת אפייה.
כפית קטנה של קינמון מגורד.
חצי כפית אבקת סודה לשתייה.

אופן הכנת העוגה:

  1. מכנים בצד 2 קערות גדולות.
  2. בעקרה 1 מכניסים את כל אותם חומרים יבשים – קמח, סוכר חום, אבקת סודה לשתייה, קינמון מגורד ואגוזי מלך.
  3. בקערה 2 נכניס את השמן והביצים.
  4. מערבבים היטב את 2 הקעריות עד שמגיעים למרקם אחיד.
  5. ניקח את הקערה עם השמן והביצים ונשפוך אותה לתוך הקערה עם החומרים היבשים וממשיכים לערבב היטב עד שמגיעים לתערובת אחידה.
  6. מגרדים את הגזרים בפומפיה, בחלק העבה או הדק לפי העדפה אישית ומוסיפים לתערובת וממשיכים לערבב.
  7. שופכים את התכולה לתוך תבנית אפייה לפי הצורה הרצוייה. חשוב שהתבנית תהיה מלאה עד לגובה של 3/4 מהתבנית מאחר והעוגה תופחת.
  8. מכניסים את התבנית אפייה לתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 45 דקות.
  9. יש לבדוק עם קיסם האם העוגה מוכנה.

המלצות:

** מומלץ להוסיף אבקת סוכר מעל העוגה מיד לאחר שהיא יוצאת מהתנור.
** ניתן לשמור את העוגה במקרר עד 3 ימים וליהנות מהטריות שלה.

בתיאבון!

בניית אתרים  | חנות וירטואלית  | לימודים בנס ציונה  | יחסי ציבור  | יעוץ משפטי בחינם  | חברת קידום אתרים בגוגל
  תוצאות חיפוש מתוך האתר נס-ציונה www.ness-ziona.co.il
נבנה על ידי EKDESIGN

 © כל הזכויות שמורות לאתר נס-ציונה, חברת אי.קיי.דיזיין בניית אתרי הכרויות ו קידום אתרים.   הזכויות לחלק מהתכנים, לתקצירי התכנים ולתמונות המופיעים באתר שייכים לבעליהם החוקיים וביניהם: וואלה, נענע, YNET, NRG, ספורט 5, גלובס, The Marker, תפוז, הארץ Online, עכבר העיר, rest, ועוד ומאוזכרים באתר ככאלה.  תכנים אשר ניכתבו ע"י צוות מערכת האתר נס-ציונה או למענו מחוייב באישור בכתב בטרם הצגתו באתר אחר ואיזכורים נכונים.  אם ברצונכם שלא להופיע באתר - כיתבו לנו! - אנו מכבדים את זכויותיכם.