עודכן בתאריך: 1/29/2020
טיפולים לשיקום הפה משלבים מגוון של טיפולי שיניים, במטרה לתקן או לבנות מחדש את החיוך שלכם. המטרה היא לחזק ולהבריא את רקמות הפה ומבני השיניים. הטיפולים המדויקים המרכיבים את טיפולי שיקום הפה תלויים בסוגיות הספציפיות המשפיעות על החיוך שלכם.
במהלך הייעוץ לקראת הטיפולים לשיקום הפה, הרופא ידון אתכם בבעיות השיניים שלכם, ובטיפולים שיאפשרו לשקם את החיוך, אם בדרכים המסורתיות ואם בדרכים החדשניות והפחות פולשניות.
שיקום הפה והטיפולים השונים
שיקום שיניים זה לא רק אופציה, זה הכרח, כי השיניים שלכם לא יכולות להתאושש מעצמן מנזק או מזיהום. שיניים סדוקות, או אפילו חור קטן בשן, מהווים איום משמעותי על בריאות הפה שלכם, וללא טיפול המצב ילך ויחמיר. התכנית לשיקום הפה כוללת מגוון טיפולים המותאמים לצרכים הייחודיים שלכם. לפיכך שיקום הפה עשוי לכלול כמה סוגי טיפולים, לדוגמה:
השתלות שיניים הן השיטה העדכנית להחלפת שיניים חסרות. ההשתלה הדנטלית מעניקה לכם שיניים חדשות, לרוב לכול החיים, שנראות ומורגשות כמו השיניים הטבעיות. הליך זה כרוך בניתוח השתלה שבמהלכו מושתל מעין בורג בתוך הלסת באזור השן החסרה. לאחר שהשתל מתאחה עם עצם הלסת, מעמיסים עליו את כתר השן.
טיפולי שורש משמשים לתיקון ולהצלת שן שנפגעה מריקבון קשה. בהליך זה מסיר רופא השיניים את העצב והעיסה מתוך ליבת השן, ולאחר מכן מנקה ואוטם את המקום.
רפואת שיניים קוסמטית היא שיטת טיפול אוראלי המתמקדת בשיפור מראה הפה, השיניים והחיוך. למרות שהטיפולים ברפואת השיניים הקוסמטית הם בדרך כלל נבחרים ולא חיוניים, יש מקרים מסוימים שבהם הטיפול הקוסמטי מספק גם יתרונות משקמים.
בימינו, אנשים בכול הגילאים רוצים לעבור טיפול ליישור שיניים. הטכנולוגיה החדשה שמציעה יישור שיניים שקוף שכמעט לא נראה לעין, מאפשרת היום לאנשים מבוגרים לזכות בשיניים ישרות, מבלי לחוש מבוכה שהייתה עלולה להיות מנת חלקם לו היו צריכים לחייך עם פה מלא ברזלים.
איך מתחיל תהליך שיקום הפה?
כשאתם מגיעים לרופא השיניים, הרופא יערוך בדיקה מקיפה כדי לקבוע את היקף הבעיה ואת אפשרויות הטיפול לתיקון הבעיה. הרופא יבחן במיוחד את מצבם של:
השיניים – מצב השיניים שלכם יקבע אילו הליכים משקמים עשויים להידרש, כמו כתר חרסינה, גשרים או שתלי שיניים. רופא השיניים יאבחן כל בעיה, כמו: חור או ריקבון, בלאי בשיניים, סדקים, שיניים קצרות מדי או ארוכות מדי, בעיות שורש ותנועת סגר הלסת.
רקמות החניכיים – אם החניכיים שלכם לא בריאות, סביר להניח שתזדקקו לטיפול במחלת חניכיים אצל רופא פריודנט, על מנת להבטיח שלשיניים המשוקמות, החדשות, יהיה בסיס איתן. טיפולים כאלה עשויים לכלול: בניית החניכיים ועצם הלסת החסרה. רופא השיניים יבדוק אתכם ויחפש בין היתר, כיסים עמוקים ואי סדירות בצפיפות העצם.
מפרקים טמפורומנדבולולריים (Temporomandibular), שרירי לסת וסגר – נשך יציב, כזה שלא גורם לכאבים כשאתם סוגרים את הפה או לועסים, וכזה שלא גורם לשחיקה או להרס השיניים – חשוב לבריאות הפה הכללית. כאשר רופא השיניים מתכנן את השיקום, יתכן שיקבע שאתם זקוקים ליישור שיניים או לטיפול מסוג אחר, לפני שיוכל לבצע פעולות משקמות נוספות.
אסתטיקה – הצבע, הצורה, הגודל והפרופורציה של השיניים וכיצד השיניים מופיעות ביחס לחניכיים, לשפתיים, לפה, לפרופיל ולחזית הפנים – גם הם גורמים חשובים בשיקום מלא של הפה.
תהליך הבדיקה מחייב צילומי רנטגן וצילומים אחרים של השיניים העליונות והתחתונות, לקיחת תבנית של מודל השיניים שלכם ועוד. במידת הצורך, יפנה אתכם רופא השיניים לרופאים מומחים לשם התייעצות ועל מנת לפתח עבורכם את תכנית הטיפול המתאימה ביותר לשיקום הפה שלכם. מומחים כמו:
- פריודנט – רופא חניכיים
- אורתודנט – ליישור השיניים
- מנתח פה – לביצוע השתלות שיניים
לאחר שרופא השיניים ישיג את כל המידע הרלוונטי לשיקום הפה שלכם, הוא יתכנן תכנית טיפולית מקיפה, צעד אחר צעד, במטרה לתקן את כל הבעיות בפה ולהשלים את שיקום הפה שלכם באופן מלא. מומלץ לבקש מרופא השיניים תיאור מפורט בכתב של תכנית הטיפול המוצעת, כדי שתוכלו לבדוק אותה, להבין ולהפנים בפני מה אתם עומדים. זה יועיל לכם גם במקרה שאתם רוצים לקבל חוות דעת שנייה.
|