עודכן בתאריך: 8/26/2020
אתם יכולים לשכוח מההליך המוכר והלא חביב שנקרא בפי כל ״פשיטת רגל״! זה הזמן להכיר את החוק החדש שנחקק בשנת 2018 ונועד לערוך רפורמה בכול הקשור לעניינים של חייבים ונישומים. חוק חדש ומהפכני זה נקרא: ״הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי״.
אם אדם חייב לכם כסף, או אם אתם חייבים כסף לאדם אחר – כדאי מאוד להכיר את ״הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי״. ואת המאפיינים הכלליים שלהם, לדוגמה:
החוק החדש מאפשר לחייב או לנושה לפתוח בהליכים להחזרת החוב, כאשר:
- חלק מהחוב יוחזר לנושים תוך כדי הליכי חדלות פירעון
- פטור משאר החוב יוכל החייב לקבל בסיום ההליכים לחדלות פירעון
על פי הרפורמה החדשה יוכל אדם שחייב כספים לפתוח דף חדש ולהתחיל בחיים כלכליים נקיים, מבלי מבלי לשאת על גבו את אותה ״פשיטת רגל״ ידועה לשמצה.
עורך דין חדלות פירעון, הוא איש המקצוע שבו כדאי להיעזר במקרה שאתם מחליטים להיכנס להליך של חדלות פירעון ושיקום כלכלי, בין אם כחייבים ובין אם כנושים. באופן זה תוכלו להבטיח שאתם אכן נהנים מכל הזכויות שחוק זה מקנה לחייבים ולנושים.
מספרים שחשוב להכיר:
- הרפורמה החדשה נכנסה לתוקף בספטמבר 2019. המשמעות היא שהחוק החדש תקף רק להליכים שנפתחו לאחר התאריך: 15.9.2019.
- הרפורמה החדשה מבדילה בין שני סכומי חובות:
- אלה שנמוכים מ-150,000 שקלים
- ואלה שגבוהים מ-150,000 שקלים
מטרת הרפורמה החדשה
הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי נועדו לסייע לחייבים להשתקם כלכלית, ולעזור להם להשתלב מחדש במערכת החיים הכלכלית.
רפורמה זו גם מציעה כלים שבזכותם יוגדל שיעור החוב שישולם לנושים, כפירעון החוב לו הם זכאים.
עם זאת, מטרתו הראשונה של הליכי חדלות הפירעון אינה דווקא הגנה על האינטרסים של הנושים או מקסום הליכי גביית החוב, להיפך – הרפורמה נועדה לסייע בשיקומם הכלכלי של אנשים שנקלעו לחובות כספיים.
הרפורמה החדשה כהליך חברתי
החוק החדש נוצר מתוך תפיסה חברתית שגורסת כי לא כל היקלעות למשבר כלכלי, ובוודאי שלא בתקופת משבר הקורונה, היא תוצאה של רמאות או מעשה עבריינות, כך שאין להתייחס לחייבים כאילו הם עבריינים שחייבים לשאת על עצמם איזה אות קלון.
איך החוק החדש עושה זאת?
- מצד אחד, ההקלות שמציע החוק החדש לאנשים שנכנסים להליכי חדלות פירעון מסייעות להם להיפטר מהחובות ולהשתקם;
- מצד שני, הקשיים שמציע החוק החדש על הנושים, מגבילים את יכולת הגבייה שלהם.
כמובן שהחוק החדש והליכי חדלות פירעון לפי הרפורמה החדשה לא אמורים לחול על מצבים שבהם חדלות הפירעון היא תוצאה של מעשי רמיה או של התנהגות שלא בתום לב.
במקרים שבהם מתברר שחדלות הפירעון מקורה במעשה עברייני, כונס הנכסים הרשמי יכול להפעיל את הסמכויות הפליליות העומדות לרשותו על מנת להגיע לפירעון החוב במלואו.
|